Erik Koops Proces Business Consultant

Erik Koops

Erik Koops

Kort 'voorstelrondje'

"Mijn naam is Erik Koops, 50-er, geboren in Groningen. Na mijn studie HEAO ben ik vanuit Groningen naar Rotterdam verhuisd en inmiddels woon ik op Scheveningen. Ik hou van reizen en lekker eten. Om dat een beetje in balans te houden ga ik regelmatig hardlopen op het strand. Verder hou ik van golf en watersport."

Ervaring in het bedrijfsleven

"Ik ben werkzaam geweest bij Nationale-Nederlanden, ING en Westland-Utrechtbank en Quion in diverse functies. Van manager tot Business Consultant op het gebied van Procesmanagement. Uiteraard heb ik menig studie, training en cursus gevolgd met betrekking tot Finance, Proces Management, Operationeel Management en Proces Architectuur. 

Interim inzetbaar bij grote en kleinere ondernemingen?

"Doordat ik ervaring heb met de complexe vraagstukken van grote organisaties, maar ook kan sparren met het MKB en non -profitorganisaties, werd ik regelmatig -zowel intern als van buitenaf-  gevraagd om te adviseren over procesmanagement. Uiteindelijk heb ik besloten om deze kennis en ervaring te bundelen en mijn eigen onderneming te starten." Lees hier meer over samenwerking...

"Ik geloof in duurzame samenwerking. Vandaag iets met elkaar bereiken, geeft onderling vertrouwen voor de dag van morgen."

Lean Six Sigma Black belt én Agile Scrum gecertificeerd

Ik ben Lean Six Sigma Black Belt en gecertificeerd Agile | Scrum. In mijn optiek een perfecte combinatie om de belangrijkste zaken het eerst te kunnen verbeteren. Ik breng (proces-) prestaties naar een duurzaam en groots resultaat op een toegankelijke manier en haal het maximale uit mens en organisatie. Ik zie mezelf liever als een leider en visionair dan een manager. Ik creëer zelfsturing en handel vanuit een rustige en kalme vastbeslotenheid. Ik kan als geen ander in harmonie en samenwerking bepalen welke verbeteringen nodig zijn voor het beheersen van kosten en excellente klantprocessen.

Duurzaam samenwerken

"Ik geloof in duurzame samenwerking. Vandaag iets met elkaar bereiken, geeft onderling vertrouwen voor de dag van morgen. Daarnaast ben ik overtuigd dat het welzijn van het individu onontbeerlijk is voor het behalen van het resultaat. Ik zet dit om in de praktijk door prestatie-eisen te benoemen die helderheid geven wat er nodig is, wat het gezamenlijke belang is, zodat het beste uit mensen (medewerkers) gehaald kan worden." Lees hier meer over de werkwijze...